2022. május 28. szombat

Siklós számára is várakozással telik az év vége


Helyi hírek - 2020. december 24.
szerző: SH

var-varkert-fentrol-189

Siklós számára is bizakodásra adhat okot, hogy nincs még nyoma az év végi határozatok között annak a Pénzügyminisztérium százmilliárdokat emlegető döntésének, mely kedvezményezetti körébe a helyi portfólió is beleillik.

Gazdaságvédelmi, oktatási-nevelési, valamint egészségügyi fejlesztések, kulturális tevékenységek finanszírozása, kórházak adósságrendezése és számos helyi kezdeményezés támogatása is szerepel a kormány év végi forrásbiztosító határozatában, amely alapján több mint 862 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre – közölte a Pénzügyminisztérium. Mivel az erről szóló határozatoknak még nincs nyoma, így az év utolsó napjai Siklós számára a vár tekintetében is reményteljes várakozással telnek.

Mint a tárca elárulta, a döntések között az örökségvédelem és a nemzeti emlékezetpolitika megerősítésére szánt összegekből megkezdődhet például a fertődi Esterházy-kastély és a hédervári kastély felújítása, de egyházi beruházások, a tehetséggondozó programok megsegítése, valamint sok egyéb fejlesztés támogatása is szóba kerül.