Siklós Város Gazdaságáért Díjat kapott Hornschwager Ádám


Életmód - 2024. április 17.
szerző: SH

hornschwager-adam

A vár lovagtermében tartott ünnepség alkalmával adták át a városi kitüntetéseket és elismeréseket. A város önkormányzata Siklós Város Gazdaságáért Díjat adományozott Hornschwager Ádámnak.

Hornschwager Ádám Beremenden született 1947. április 3-án. A beremendi általános iskola után kereskedelmi iskolaévek következtek Pécsett. Gyakorlati képzést a Siklós, Felszabadulás utca 4. szám alatt lévő háztartási boltban végezte, melyet egykoron a Baranyaker üzemeltetett és a középiskola elvégzése után itt állt munkába. Később üzletvezetői bizonyítványt szerzett. 1994 őszén alapított céget, és a Baranyakertől megvette ezt az épületet, ami innentől kezdve lett Ádám Háztartási Bolt.

Jelenleg három telephellyel üzemel – kettő Siklóson, egy Beremenden -, és 22 főt foglalkoztat. Bevétele alapján – a multik után – a legnagyobb forgalmú kiskereskedelmi cég Siklóson.

Reggeltől estig a boltokban van, rengeteget dolgozik. Nagyon kemény ember, szigorú, de emberséges vezető. Hornschwager Ádám ahol tud, segít. Önzetlen felajánlásának köszönhetően megújult a katolikus temető keresztje és kerítésének északi oldala. A kapu környéki rész vállalkozói felajánlásból kapott új külsőt. Jó érzés, hogy a mai napig vannak olyan önzetlen siklósi vállalkozók, akik tesznek a közért.

Ádám példamutatóan támogatja a sportot is. Főleg a focit szereti, de a sakkot is támogatta. Rendszeresen vannak felajánlásai, bármilyen eseményről legyen szó a városban, hozzá bizton lehet fordulni. Segíti a gyerekek sporttevékenységét is, akár anyagilag, akár törődésben, ha valahol szükség van rá.

Kevéske szabadidejében szőlőt művel, van egy kis területe. Bort is készít, de csak magán célra, hobbiként.

Hitvallása Máté Evangéliumában fogalmazódik meg: Vigyázzatok: kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, csak azért, hogy lássák azt, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól.  Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat.  Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod rejtve maradjon; és majd a te Atyád, aki látja a rejtett dolgokat, megjutalmaz téged.