Siklósi orvosokra is várják a közönségszavazatokat


Életmód - 2024. február 26.
szerző: SH

orvos

Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp vehette át az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat, melyre emlékezve a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány egy díjat hozott létre.

Ezt az elismerést minden évben olyan orvosoknak adományozzák, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra a jelölés már korábban lezárult, most a szavazatokat várják. Ezt március 19-ig online lehet megtenni, a jelöltek között pedig két siklósi háziorvos; dr. Pál Attila és dr. Torbó Mária is szerepel.

A szavazatokat ezen az oldalon lehet leadni, a keresés találatai között kijelölt nevekre. Egy címről egy szavazat adható le, melyet ellenőrző e-mailben meg is kell erősíteni. Ezt követően a szavazás állása is megtekinthető. Cikkünk megjelenésekor dr. Pál Attila a 9., dr. Torbó Mária a 87. helyen állt a térségben jelölt 156 orvos között.

A jelölt orvosok közül két fővárosi és 1-1 regionális kiválóság számára két különdíj és 7 közönségdíj kerül átadásra. Az eredményhirdetésre az április 18-án Budapesten megrendezésre kerülő Díjátadó Gálán kerül sor, melynek a Magyar Tudományos Akadémia épülete ad otthont.