5636. február 28, csütörtök

Előadások, koncertek és stand up – mutatjuk Siklós legnagyobb idei programjait


Életmód - 2021. február 21.
szerző: SH

var-koncert-kozonseg

Rockmusical, várkert megnyitó, stand up, különleges tárlat és rock est mellett olyan sorozatot is tartanak idén Siklóson, mint a moziestek, vagy a visszatérő Várudvari esték.

Bármikor lesz vége a tiltásoknak, Siklóson szinte azonnal indul az élet. A járvány utáni nyitás több forgatókönyv szerint is történhet, ám ha lehetőség lesz rá, akár március 15-én az Állj be te is huszárnak! programmal is indulhatnak a vár rendezvényei.

Az első nagyobb szabású rendezvény július 30-i hétvégén lenne, mellyel a felújított várkertet nyitnák meg.

Az idei nyáron sem marad el a Várudvari esték színes rendezvénysorozata, melyek egyikén a jelenlegi tervek szerint Kiss Ádám stand up humorista is Siklósra érkezik.

Rendszeres programként lehet gyűlni az óriásvászon elé a szabadtéri moziestek alkalmával.

Augusztustól két hónapon át egy különleges tárlat nyílik a várban, ugyanis a Nemzeti Természettudományi Múzeum a jégkorszakot hozza el.

Augusztus 6-án és 7-én Kinizsi, a nép fia című rockmusical musical dallamai csendülnek fel, ám ha ismét 500 fős létszámkorlát lesz érvényben a rendezvényeken, akkor inkább négy kisebb előadást biztosítanának a közönség számára. Ebből a nagyérdemű már hallhatott ízelítőt.

A Várfesztivál sem marad el, augusztus 13-től 15-ig szintén egy hosszú hétvégén elevenedik meg a történelem.

Augusztus végén egy este a rocké, amikor egy motoros találkozót terveznek a várfal mellett.

A programok, fellépők pontosabb sora később látja meg a napvilágot, mint ahogy arra is várni kell, hogy milyen feltétellel lehet koncerteket, előadásokat vagy nagyobb tömeget megmozdító rendezvényt tartani – vagy épp részt venni ilyenen.