Összeállt a programok váza, itt vannak a dátumok is


Helyi hírek - 2021. november 26.
szerző: SH

naptar

Siklós képviselő-testülete elé került az a tervezet, mely a város 2022-es programjainak vázát tartalmazza.

A több mint hatvan sorba szedett programnaptár a város szinte valamennyi rendezvényét felsorolja, és ugyan járványhelyzettől egyéb eseményekig számos körülmény befolyásolhatja, de a legtöbb dátum is körvonalazódni látszik.

A programok sorában januárban a Vince napi hagyományok mellett az április 10-i Máriagyűdi Élő Passió is kitűnik, majd március 31. és április 2. között a Siklósi Városnapok rendezvénysorozata kapott helyet. 2022-ben is lesz Eszencia Fesztivál, máriagyűdi zarándoklat, és kétnapos programként szerepel a majális.

Júniusban háromnapos hétvégi programként szerepel a várban megrendezésre kerülő Pünkösdi sokadalom és a kezdődő Várudvari esték, júliusban pedig számos tábor mellett a II. Tenkes Piknik kerülhet megrendezésre.

A Várfesztiválra augusztus 12. és 14. között kerül sor, és a nyár utolsó hónapja ad helyet a harmadik Tenkes kórusfesztiválnak is.

Szeptemberben másodszor bőgnek fel a motorok a Tenkes Portyán, és ekkor erednek a biciklisek is másodjára Buga Jakab nyomába.

Októberben az Országos Könyvtári napok ígérnek programokat, november 27-én pedig az adventi vásár veszi kezdetét, a várban december 18-án pedig az Adventi sokadalom programja köszönti a legszentebb ünnepet.

A számos tervezett program között sok egyéb mellett még helyet kapott a gyereknap, Szent Orbán nap, Siklós Art és a Siklósi fotósok tavaszi tárlata, a nemzeti ünnepek alkalmából tartott megemlékezések, kerékpáros programok, a bazilika felszentelésének és a cím elnyerésének évfordulójáról való megemlékezés, sportbál, teljesítménytúrák és borversenyek, borkultúrához kapcsolódó programok és a Tenkes hadjárat is.

Az aktuális programokról oldalunkon adunk tájékoztatást.