2021. szeptember 20. hétfő

Siklósi adózók figyelem, fontos határidő közeleg!


Helyi hírek - 2021. szeptember 7.
szerző: SH

tax-ado-szamologep

Szeptember közepéig kell a helyi adók második félévben esedékes összegét befizetni – hívja fel a figyelmet Siklós önkormányzata.

Ezernél is több adózót érint a szeptember 15-i határidő, eddig az időpontig kell ugyanis befizetni a kommunális adó, építmény- és a telekadó második féléves részletét. Ezekről az adókról a magánszemély adózók a második féléves csekkeket már 2021. márciusban megkapták, ezért az adófizetés előtt az adóhatóság külön csekket vagy értesítőt nem küld.

2021. szeptember 15. a helyi iparűzési adó adóelőlegének megfizetési határideje is. A vállalkozások a befizetendő adóelőleg összegéről külön értesítőt kaptak.

Az adóegyenleg egyszerűen lekérdezhető a Siklós város honlapjáról elérhető E-ügyintézés alcím alatt, melyhez magánszemély esetén ügyfélkapu, vállalkozás esetben pedig az adóhatósághoz benyújtott meghatalmazás alapján cégkapu hozzáférés szükséges.

Ha a befizetendő adóval kapcsolatban kérdésük merül fel, a polgármesteri hivatal adóügyi csoportjának munkatársait is bátran lehet keresni.