Siklóson is dolgozott építészként a leendő polgármester-jelölt


Helyi hírek - 2019. június 12.
szerző: SH

siklos-varoshaza-zaszlo

Mint Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője nemrégiben a helyi tisztújítással együtt bejelentette, Riegl Gábort indítják a Fidesz színeiben az őszi helyhatósági választásokon.

Kerestük a leendő jelöltet, hogy megtudjuk, mi köti Siklóshoz, de nem értük el. Végül helyi szerepvállalásáról volt munkaadóját, dr. Marenics Jánost kérdeztük annak apropóján, hogy Riegl korábban – tíz éven át – a siklósi önkormányzatnál is dolgozott építészként. Pécsi hivatalába 2012-ben került, ahol jelenleg megbízott főépítészként tevékenykedik a Baranya Megyei Önkormányzatnál.

Mindenkinek szíve joga indulni, és a pártoknak is joga van embereket jelölni – válaszolta meglehetős közönnyel dr. Marenics János, miután ismertettük vele a bejelentést. Ha visszatekintek az elmúlt 17 évembe, Riegl Gábor kollégám volt tíz évig, sőt, némi átszervezést is hajtottam végre az építészek körül, így megbízott városi főépítészi feladatokat is ellátott távozásáig. Fizetést kapott, amiért elvégezte a munkáját - tette hozzá.

Ha végigsétálok Siklós utcáin, nincs semmi, amiről ő jutna eszembe – fogalmazott a polgármester kérdésünkre, hogy mi kötődik a volt építésze nevéhez. Olyasmit az elmúlt 17 évben, ami részéről maradandó dolog lenne, nem tudok felidézni – tette hozzá.

A város korábbi, megannyi elnyert pályázatára vonatkozó felvetésünkre dr. Marenics János leszögezte: Gábor egy jó építész, de a projektekben nem vett részt, hiszen az a mindenkori kabinet dolga volt.

A polgármester személyes véleményt nem kívánt a jelölt személyéhez fűzni, de kiemelte: mindig is korrektül végezte munkáját és jó hivatalnok, de nem több. Ha Siklósnak egy hivatalnok kell, akkor őt fogják megválasztani – fogalmazott.