Sportpályán bizonyítottak az önkéntes tűzoltók


Baranya - 2022. május 16.
szerző: SH/OKF

Fotó: Horváth Nikolett Csilla fhdgy., OKF
Fotó: Horváth Nikolett Csilla fhdgy., OKF

Közös sportversenyt tartott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Megyei Tűzoltó Szövetség és a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton, a szabadszentkirályi sportpályán.

A rendezvény célja a hagyományteremtés és a tűzoltósport népszerűsítése mellett az egészség megőrzése, a fizikai erőnlét fejlesztése, valamint a szakmai és baráti kapcsolatok erősítése volt.

Öt ifjúsági csapat állt rajthoz, hogy egymás után bizonyítsanak a versenypályán, közülük első helyen végzett a szigetvári Istvánffy Általános Iskola Tűzmadarak csapata. Második helyezést ért el a Szikra – a szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola, őket a sorban a Hoboli Általános Iskola Hobolinpikonok, a Dencsházai Általános Iskola illetve a Szent Flórián ÖTE Parázsfiókák csapata követte.

Sportpályán bizonyítottak az önkéntes tűzoltók

A gyerekeket követően a felnőttek álltak rajthoz, akik előbb egy nyolcszáz méteres akadálypályát teljesítettek, majd kismotorfecskendő-szerelő versenyen bizonyíthattak. Aranyérmet szerzett a Mecseknádasd Önkéntes Tűzoltó Egyesület, akik ezzel kiérdemelték a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíját is. Másodikként futott be a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata, majd a Szent Flórián Önkéntes- és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület és a Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesület ért célba.

Azonban nem csupán a sportpályán folyt a küzdelem: a rendezvényen az önkéntesek főzőversenyen is megmutathatták, mit tudnak. Öt csapat próbálta bebizonyítani, hogy az általa főzött pörkölt a legfinomabb a megyében. A nyertes az Ófalu ÖTE lett, ezüstérmet a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata szerzett.