2021. október 20. szerda

Számos kapcsolódási ponttal alakul az új testvérvárosi kezdeményezés


Helyi hírek - 2021. október 14.
szerző: SH

szerb-siklos-zaszlo

Szerb delegáció tett látogatást a héten Siklóson – jelezte Riegl Gábor polgármester a Siklósi Híreknek. Irig magyar testvérvárosi kapcsolat kialakítására törekszik, Siklósra a számos hasonló adottság miatt esett a választásuk.

A Siklóshoz hasonló adottságokkal bíró vajdasági település polgármestere és alpolgármestere is ellátogatott Siklósra, a találkozó után pedig a szerbiai partnerek és a szerb nagykövetség attaséja is pozitívan számolt be a találkozóról – ismertette a polgármester.

Siklós vezetése a Városházán fogadta a delegációt, akiket a település működésének ismertetése után a várba és a fürdőbe valamint a szerb templomba is elkalauzolták.

Riegl Gábor leszögezte, az önkormányzatnak fontos az itt élő nemzetiségekkel való jó viszony ápolása, a testvérvárosi kapcsolat kialakítása pedig a Siklóson élő szerb lakosság mellett gyümölcsöző lehet a kulturális egyesületeknek, sportköröknek, vállalkozásoknak is.

A találkozót november végén viszonozva egy siklósi küldöttség is ellátogat a vajdasági Irigbe, ahol egy szándéknyilatkozatban rögzítik majd a két település gazdasági és kulturális együttműködésének alapjait. A Siklóshoz hasonló szerbiai településnek ugyanis szintén profilja a borászat és a turizmus, mely erős kapcsolódási pont lehet.

Mojzes Tamás alpolgármester ismertette lapunkkal: Siklós elkötelezett testvérvárosi kapcsolatainak ápolásában, így amellett, hogy november elején az ausztriai Feldbachba látogat, jövőre a 45 éves Siklós megrendezi a Testvérvárosok találkozóját is.

Irig delegációja Siklóson - testvérváros