Szász Hanna is képviseli a magyarokat az olimpiai kvalifikációs versenyen


Helyi hírek - 2024. február 9.
szerző: SH

szaszhanna-dobas

Ötvenhárom hazai cselgáncsozó, köztük a siklósi Szász Hanna is indul hétvégén a Győrben sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs European Open-viadalon. A versenyre 4 kontinens 34 országából 414 sportoló érkezik.

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) közlése szerint a párizsi játékokra leginkább esélyes versenyzők a sűrű program miatt nem vesznek részt a versenyen, de így is minden súlycsoportban sokan lépnek tatamira magyar színekben.

A legjobbjaink csütörtökön érkeztek haza a múlt heti, párizsi Grand Slamet követő edzőtáborból, jövő hétvégén pedig a rengeteg pontot adó bakui Grand Slam következik, ezért ők nem versenyeznek most hétvégén – mondta Nagy András. Ezúttal a fiatalok kapnak lehetőséget, illetve a második és harmadik vonal, akik a 2028-as vagy 2032-es kvalifikációban lehetnek majd érdekeltek – tette hozzá az MJSZ főtitkára.

Az előnevezések alapján a magyar indulók sorában a Siklós SE cselgáncsosa, az 57 kilogrammos Szász Hanna szombaton lép tatamira, női súlycsoportjában két másik magyar társával egyetemben.