Százmilliókból fejlődhetett a térség egyik meghatározó munkaadója


Helyi hírek - 2023. szeptember 26.
szerző: SH

bonus-foglalkoztato-botos

A kétszáz főnek munkát adó Tenkes-Térségi Foglalkoztató Kft. 2021-ben nyerte el azt a 227,5 millió forint európai uniós támogatást, melyet egy 70 százalékos támogatási intenzitást élvező projektjére fordíthatott.

A vállalkozás 2013 óta működik. Főbb bevételi forrásai textil szálak fonásából, bérmunkából és dörzsi gyártásból származnak, több, mint 200 fő foglalkoztatásával. A siklósi telephelyű cég a térség egyik meghatározó foglalkoztatója.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP) keretén belül modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési projekt során helyi telephelyén egy modern, könnyűszerkezetes 900 négyzetméteres alapterületű textilüzem jött létre, 52 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatásával.

A projekt keretében beszerzésre került egy többszerszámos körforgó fröccsöntőgép, a hozzá tartozó 10 darab egyedi alumínium fröccsöntő szerszámmal, illetve 6 darab körkötőgép. Mivel az üzemcsarnokban egy olyan fűtő és hűtő megoldást kellett találni, amely környezetbarát, fosszilis anyagok használata nélkül üzemel, ráadásul költséghatékony módon, egy 48 kilowattos hősszivattyú került telepítésre.

A pályázat adta lehetőségnek köszönhetően egy képzés mellett vezetői- és menedzsment fejlesztési tanácsadást is igénybe vett a cég, hiszen a folyamatosan bővülő vállalkozásnak szüksége van fejlődésre, hogy lépést tarthasson a folyamatváltozásokkal, sikeresen kezelve a cég struktúrájában bekövetkező változásokat. Céljuk egy stabil piaci pozíció elérése, az árbevétel növelése, és a munkavállalók hosszútávú megtartása.