2021. április 13. kedd

Száznál is több program várja a korlátozások végét Siklóson


Életmód - 2021. március 27.
szerző: SH

naptar

Koncertek, színházi előadások, sportesemények, szabadtéri mozi és számos egyéb program is tervben van Siklóson – derül ki többek közt abból a száznegyven elemet felsorakoztató rendezvénynaptárból, mely már csak a korlátozások feloldását várja.

A koronavírus-járvány miatt nem kell kompromisszumot kötni a nyári eseményekkel, ugyanis elkészült Siklós rendezvénynaptára, ami már a korlátozások alatt is felsorakoztatja azokat a programokat, melyek a kultúrától a sportig, a hagyományoktól az innovatív elemekig számos kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget ígérnek. Riegl Gábor polgármester a napokban hagyta jóvá a testület által is véleményezett naptárat.

Az ide tervek számos részeletet rejtenek, melyek sorában megakad az ember szeme az újdonságként jelentkező Eszencia Fesztivál 19-i dátumán, vagy előző este a Várudvari esték keretén belül érkező Kiss Ádám stand-up humorista előadásán.

Természetesen a korábban bejelentett nagyobb rendezvények sem hiányozhatnak a sorból, így Ákos július 31-i koncertje mellett az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Kinizsi a nép fia ősbemutatója és a Várfesztivál augusztus 13-15. közötti időpontja is markáns vázat ad az idei nyárnak.

Nem kell búcsút inteni a tematikus rendezvényeknek sem, így a Tenkes Senior Akadémia mellett a szokásos egyházi programok vagy épp kiállítások is színesítik az évet.

Azt még nem tudni, hogy a koronavírus-járványnak még hány program esik áldozatul, mint ahogy az év első hónapjaiban is voltak elhagyott események, de a szervezés és az előre gondolkodás nem lesz akadálya annak, hogy a lehető leghamarabb beinduljon a kulturális élet Siklóson.

A közelgő rendezvényekről, aktuális eseményekről oldalunkon folyamatosan adunk tájékoztatást.