2022. január 22. szombat

Szép emlék marad a gimnázium idei szalagavatója is


Életmód - 2019. február 6.
szerző: SH

szalagavato-amator-foto

A hagyományoknak megfelelően február első szombatján került sor a siklósi végzős gimnazisták szalagtűző ünnepségére.

A Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában a szülőkön, rokonokon, barátokon, kollégákon kívül tisztelettel köszöntötték az intézmény dolgozói Balázs Csabát, Siklós alpolgármesterét, dr. Váradi Krisztiánt a Mohácsi Tankerület jogi és köznevelési osztály vezetőjét, valamint és Mikola Lajost, a Pécsi SzC Garai Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatóját.

Minden szempár a bejáratára szegeződött, amikor a 12.a osztályosok Szávulyné Gergye Judit, a 12. bések pedig Keitz Kornélia osztályfőnök vezetésével bevonultak az ízlésesen feldíszített sportcsarnokba.

A szalagokat a 11. osztályosok adták át osztályfőnökeikkel, Fischerné Balázs Eszterrel és Monostoriné Tóth Gabriellával. A kék szalagot Csöme Ilona tűzte fel Párkányi Viktóriának, Tihanyi Patriknak, Szabó Nikolettnek és Kordik Evelinnek, Mehringer Kíra, Spiegel Soma, Lendvai Vanessza és Komár Márk pedig Csöme Ilonát és dr. Váradi Krisztiánt köszöntötte.

Cosics Klara és Kosztics Barnabás 9.a, Szabó Bertalan 11.b osztályos gimnazisták verssel készültek, míg a 12.b-s Szegő Dzsenifer dallal kedveskedett a megjelenteknek. A moderálásban Dudás Nóra segédkezett a 11. béből.

Mindkét osztály óriási sikert arató szalagavató táncának betanítója és koreográfusa Józsa Péter volt. Meglepetés produkciót is bemutattak, Kálmán Daniella 11.b osztályos tanuló Ulrich Tamással és Gősi Gergővel, a gimnázium volt diákjaival modern feldolgozásban adtak elő számokat fúvós hangszereiken.

A bál – a hagyományoknak megfelelően – nyitó tánccal, keringővel kezdődött, ahol a végzősök az őket támogatókat, legtöbb esetben a szülők egyikét kérték fel. Választottak bálkirályt és bálkirálynőt is, Zadravecz Pannát Keresztes Attila táncoltatta meg.