Szociális központot hozott létre Kisszentmártonban a Karitász


Baranya - 2022. november 16.
szerző: SH

gyerekek-rajz

Egy családi ház átalakításával és felújításával hozott létre új szociális központot a Katolikus Karitász a baranyai Kisszentmártonban. Az ország leghátrányosabb helyzetű települései közé tartozó kistelepülésen kormányzati támogatással valósult meg a beruházás.

Az alig háromszáz lelkes, iskola és óvoda nélküli Dráva-menti településen négy éve végez szociális feladatokat a Katolikus Karitász, amely a beruházás révén hosszú távú, felzárkózást célzó szociális és közösségi programjait kívánja megvalósítani.

A Magyar falu programban elnyert forrásból létrejövő Jelenlét Ponton a családi ház két tágas szobájának egybenyitásával közösségi teret, továbbá sütő- és főzőklubok tartására is alkalmas étkező konyhát, az arra rászoruló lakosok számára mosási és tisztálkodási lehetőséget teremtő fürdőszobát, irodát és fejlesztőszobát alakítottak ki.

A szociális központként és közösségi térként működő épület komplex szolgáltatásokkal segítik a rászoruló családokat, a helyiek és a közelben élők többek között logopédiai, fejlesztő- és zenepedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, a diákok pedig egyebek mellett tantárgyi és pályaorientációs segítségnyújtásban részesülhetnek.