Megkezdődött a Szolgáltatóház felújítása


Helyi hírek - 2023. november 15.
szerző: SH

szolgaltatohaz-alapko

Letették a Szolgáltatóház energetikai felújítását célzó munkálatok alapkövét. A szerda délelőtti alkalmon az elhangzott, hogy mikor tervezik a szalagot átvágni.

Százmillió forintos európai uniós támogatásnak köszönhető munkálatok során a falakra és a tetőre is utólagos hőszigetelés kerül, kicserélik az ablakokat és ajtókat. Ennek hatására csökken az épület energiafelhasználása és az üzemeltetési költsége. A tetőre napelemek kerülnek, egy hátsó bejáratnál épített rámpának köszönhetően megvalósul a földszinti akadálymentesítés, valamint tájékoztató táblákat helyeznek ki az épületen belül.

Régi adósságot törleszt a város a Szolgáltatóház felújításával – fejezte ki Riegl Gábor. Siklós polgármestere hozzátette, egy elavult és méltatlan környezetet kellett elviselnie az épület használóinak, de ennek a hat hónapig tartó felújítással vége szakadt. Emlékeztetett: 2024 nyarán az lesz a téma, hogy ezt a fejlesztést lezárva hogyan tudjuk elindítani a tér teljes felújítását és a körforgalom kialakítását.

Hiába volt világjárvány, hiába az infláció, az önkormányzat hozzá tudta tenni a pályázathoz szükséges 10 millió forint önrészt, ami azt bizonyítja, hogy Siklós városa e tekintetben is előreláthatóan és jól gazdálkodik – mondta Nagy Csaba. A térség országgyűlési képviselője megjegyezte: a TOP Plusz program keretében a város összesen 12 darab nyertes pályázattal rendelkezik összesen 3 milliárd forint összegben.