Szünetek, vizsgák, témahetek – így fog kinézni a tanév hátralevő része


Itthon - 2023. január 9.
szerző: SH

iskolakonyv

Véget ért a téli szünet, lassan félévhez közelednek az iskolások. A nyári szünetig egy szerdai pihenő és három hosszú hétvége is érkezik.

Az első féléves bizonyítványokat január 20-ig zárják le. A közoktatásban részt vevő diákok következő nagyobb lélegzetvétele a tavaszi szünet lesz, amit az április 6. és 11. közötti héten tartanak. A tanév június 15-ig tart, ami egy csütörtöki nap.

Ebben a tanítási évben egy hétközi szünet lesz március 15-én – szerdán. Egy négynapos hosszú hétvége esedékes, a húsvét ugyanis április 7. és 10. között jelent pihenőt. Háromnapos hétvégét a május elsejei munka ünnepe és a május végi pünkösdhétfő is jelent.

Az érettségi írásbeli vizsgák május 5-én a nemzetiségi nyelv és irodalom érettségivel kezdődnek és május 26-án, pénteken az olasz írásbeli érettségivel zárulnak. Az emelt szintű, szóbeli érettségire június 7–14. között kerül sor, a középszintű szóbeliket június 19–30. között tartják.

PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét március 6–10. között, Digitális Témahét március 27–31. között, a Fenntarthatósági Témahét április 24–28. között lesz.