2021. június 12. szombat

Szúnyogirtás: átcsoportosításra adott engedélyt a polgármester


Helyi hírek - 2019. július 2.
szerző: SH

szunyogmakro5

Az intenzív invázió az önkormányzat védekezésre szánt hárommillió forintos keretösszegét nagy valószínűséggel meghaladja, ezért a költségvetés keretein belül kisebb átcsoportosítása is szükség lesz a szúnyogok elleni, végeláthatatlan harc során.

A tavaszi hónapok végéig elhúzódó hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően a szúnyoglárvák csak később, ám sokkal nagyobb számban fejlődtek ki. A gyérítést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) országos programja is segíti, mely mennyiségében elenyésző része csak egy valójában eredményes védekezésnek.

Siklós város önkormányzata ezért döntött a gyérítések saját forrásból finanszírozott kiegészítéséről. Idén már négy alkalommal végeztek irtást, mely több, mint hasonló időszakában bármelyik korábbi év. A vérszívók következő fekete napja csütörtök, rossz idő esetén pénteken vagy szombaton lesz, amikor sötétedés után az utcákat járó autóról ködösítenek. A felhasznált vegyszer emberre valamint melegvérű állatra nem veszélyes, de a méheket célszerű elzárni kaptáraikba.