Tankolás péntektől – ne lepődjön meg, nem a kedvezményes árat látja!


Helyi hírek - 2022. május 27.
szerző: SH

Üzemanyagárak Siklóson 2022. 05. 27-én
Üzemanyagárak Siklóson 2022. 05. 27-én

Ne lepődjön meg, ha tankoláskor horror magas árat lát a kijelzőn. Az új szabályzat értelmében a kedvezményes árat csak fizetéskor a pénztárnál érvényesítik kutasok. A totemoszlopon továbbra is a hatósági árplafont hirdetik.

A magyar forgalmit is be kell vinni a kútra, így a 480 forintos áron fizetheti ki a tankolását. A kormány döntése értelmében péntektől csak magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autók tankolhatnak hatósági árplafonnal szabályozott üzemanyagot a magyarországi benzinkutakon. Az intézkedés oka az ellátásbiztonság fenntartása.

Ugyan az elmúlt negyedévekben rendre rekordnyereséget elkönyvelő MOL nem Brent olajat, hanem a jóval kedvezőbb, még korábban rögzített áron vásárolt orosz Uralt finomít, a kereskedelmi árak mégis a nyugati olaj árfolyamához igazodnak. A kormány a 95-ös benzin és az alap gázolaj literenkénti árát végül 480 forintban rögzítette, amit péntektől csak a magyar rendszámú autókba lehet tankolni.

Siklóson kedvezmény nélkül a 95-ös benzin literjéért 718, a gázolajért 706 forintot kell fizetni, míg a prémium üzemanyagok 738 és 726 forintba kerülnek.