Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal ismerték el Siklós törekvéseit


Életmód - 2022. április 26.
szerző: SH

A 2022-es évben díjazottak a Budapest Music Centerben
A 2022-es évben díjazottak a Budapest Music Centerben

A Budapest Music Centerben adták át hétfőn a Tehetségbarát Önkormányzat Díjakat. Az elismeréssel hat önkormányzatot tüntettek ki, soraikba Siklóssal.

Pogácsás Tibor és Zsigó Róbert államtitkároktól Riegl Gábor vette át a Siklós városának járó elismerést. Az azzal járó pénzösszeget a tehetségek felkutatása és támogatása mellett eszközök vásárlására, tanulmányaik segítésére fordítja a város – ismertette a polgármester.

A Tehetségbarát önkormányzat-díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A kitüntetést idén hat önkormányzat; Siklós, Budafok-Tétény, Maklár, Tiszafüred, Sármellék és Szolnok kapta meg.

Zsigó Róbert köszöntőjében kiemelte, hogy a tehetségek gondozása a magyar jövő építését jelenti, a kormány elismeri a tehetséggondozó pedagógusok, mentorok, szakemberek munkáját. A Nemzeti Tehetség Programon keresztül a kormány a tehetséges fiatalok mellett az őket gondozó szakemberek munkáját is kiemelkedően támogatja szakmai képzésekkel, módszertani anyagok, jó gyakorlatok kidolgozásával és átadásával. A legkiválóbbakat közülük 2013 óta pedig a Bonis Bona-díjjal ismerik el. Megjegyezte: a tehetségprogram keretében 2009 és 2021 között több mint 17 ezer projektet támogattak csaknem 28 milliárd forint értékben. Idén ez az összeg minden korábbinál magasabb, 4,4 milliárd forint.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntőjében az önkormányzatoknak a tehetséggondozásban betöltött szerepét méltatta. Szavai szerint tehetség kibontakoztatásához szükséges a születéskor rendelt útravaló, a támogató környezet és a szorgalom.