Tisztújítás a harkányi TDM-ben


Harkány - 2015. július 2.
szerző: SH/HH

Harkany

A Harkányi Turisztikai Egyesület 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy elősegítse Harkány és térsége idegenforgalmának fejlődését, segítse marketingstratégiájának kialakítását, ennek megvalósításához szakmai és anyagi támogatást nyújtva.

Az elmúlt időszakban bár voltak részsikerek, eredményes pályázatok, a folyamatos útkeresés valamint személyi változások miatt sem az egyesület, sem a később létrejött Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) nem váltotta be maradéktalanul a hozzáfűzött reményeket.

Részben ennek nyomán a napokban megtartott tisztújító közgyűlésén új elnököt és elnökséget választott a tagság. A megválasztott új elnök Végi János, a harkányi Xavin Hotel tulajdonosa lett. A leköszönő Lévai Miklós ügyvezetőként segíti tovább az egyesület munkáját.

Végi János új irányt, új prioritásokat jelölt meg: ezek között első helyen szerepel a feszesebb és eredményesebb párbeszéd, a szorosabb együttműködés kialakítása az önkormányzattal és a helyi szolgáltatókkal. Elengedhetetlennek tartja, hogy az egyesület tevékenysége ne csak pályázatok megírására, lebonyolítására, a Tourinform iroda működtetésére korlátozódjon, hanem erőteljesebben lássa el Harkány turisztikai marketing tevékenységének szervezését, hatékonyabban képviselje a várost a turisztikai kiállításokon, új piacokat felkutatva.

A munkaszervezet titkáraként, egyben irodavezetőként Mojzes Tamás feladata lesz az önkormányzattal és az elnökséggel karöltve egy új helyi turisztikai koncepció kialakítása a turisztikai vonzerő növelése érdekében.

Mojzes Tamás kiemelte: fontosnak tartja az aktív- és élményturizmus erősítését családbarát szolgáltatásokkal, melyek egész éven át vonzó úti célként jelenítik meg Harkányt. Sürgősen megoldásra váró feladatként jelölte meg a minőségi programkínálat bővítését, valamint az olyan turisztikai termékek fejlesztését, amelyek a turizmus szempontjából eddig még feltáratlan térségek bevonását szolgálják.

Már a következő napokban érdemi változásokra kerül sor az egyesület életében. A főutcai Tourinform Irodát továbbra is fenntartják kapcsolódási pontként, az ideérkező turisták tájékozódását segítve. Az iroda augusztustól modernebb arculattal és új szolgáltatásokkal várja a Harkányba érkező vendégeket. Az operatív munkához, a háttértárgyalásokhoz a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház jóvoltából a HPC frekventált irodái adnak majd otthon egy új turisztikai központ, közösségi tér kialakítását megalapozva.