Több évre lecsukhatják a kábszert áruló ez egyetemista lányt


Baranya - 2020. május 15.
szerző: SH

A Pécsi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy pécsi egyetemista ellen, aki Pécsen kínált eladásra ekit.

A 20 éves egyetemista lány egy kollégiumban lakott. 2019-ben ismeretlen személytől extasy tablettákat vásárolt abból a célból, hogy azokat továbbadja egy pécsi szórakozóhelyen. Az 55 darab tablettát egyenként kétezer forintért kínálta.

A szórakozóhelyen egy ismeretlen férfinek eladott 5 darabot, ezt azonban a vendéglátóhely dolgozói észrevették. Az egyik dolgozó próbavásárlást csinált, melynek során egy darabot át is vett. A dílert a biztonsági őrök az irodába kísérték, majd értesítették a rendőrséget.

Mint az ügyészség közölte, az egyetemista által árusított tabletták mennyisége a csekély mennyiség felső határát meghaladta, azonban a jelentős mennyiség alsó határát nem érte el. A vádlott cselekménye kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a járványügyi helyzet miatt bevezetett új jogszabályok alapján tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt a terhelttel szemben.