Több ezer kilométer tettek meg a több száz riasztás alatt tavaly Siklós és Villány tűzoltói


Régió - 2023. március 8.
szerző: SH

villany-tuzoltosag

A siklósi és a villányi tűzoltóságra összesen 342 alkalommal érkezett jelzés 2022-ben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Siklósi Hírekkel. Közöttük tűzesetek, műszaki mentések és utólagos, vonulást nem igénylő bejelentések is voltak.

A riasztások 220 esetben a siklósi, 122 esetben pedig a villányi őrs állományának adtak munkát. A két laktanya járművei – kettő gépjárműfecskendő és egy vízszállító – összesen 7.559 kilométert tett meg a 2022-es évben.

A siklósi tűzoltók összesen 204 esethez vonultak; 67 tűzhöz, emellett 77 műszaki mentésnél – például balesetnél, környezeti katasztrófánál – volt rájuk szükség. Még a kiérkezés előtt 16 esetben felszámolták a lángokat illetve csak jelzést kaptak az eseményről, így nem kellett vonulni. Tévesnek 60 jelzés bizonyult.

A nemrég hadrendbe állt villányi tűzoltóőrs szirénái 118 riasztás miatt szólaltak meg; 43 tűzesethez és 48 műszaki mentéshez vonultak, miközben 27 esetet tévesként kellett naplózni. A villányi tűzoltók 4 eseményről csak értesítést kaptak, vonulni nem kellett.