Több száz Vitarát vett a honvédség


Itthon - 2018. április 13.
szerző: SH

Simicskó István a Suzuki Vitarák átadásán Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán. Fotó: Bruzák Noémi, MTI
Simicskó István a Suzuki Vitarák átadásán Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán. Fotó: Bruzák Noémi, MTI

Suzuki Vitarákat vett a Magyar Honvédség. A 250 autó beszerzésére a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében került sor.

A most beszerzett terepjárókkal 20 éves átlagéletkorú járműveket váltanak le. A honvédség gépjárműparkjának modernizációja folytatódik, összesen 550 új járművel váltják le a régi flottát. A járműveket a honvédség valamennyi alakulatánál szolgálnak majd.

A Magyar Honvédség az elmúlt 25 évben létszámát, eszközparkját tekintve is leépült. Ezért hirdették meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot, melynek megvalósítását is megkezdték.

A most vett autók kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a hazai gépjárműgyártást is segítsék. A 120 lóerős 1600 köbcentiméteres benzinmotoros EURO-6 környezetvédelmi besorolású autók beszerzésével a honvédelmi tárca ár/érték arányban a lehető legjobb minőségű és felszereltségű járműveket vásárolta meg – véliSimicskó István honvédelemi miniszter.