Turisztikai, szociális és kulturális területen is munkába állnak a diákok


Helyi hírek - 2022. július 5.
szerző: SH

turiszt-infopont

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az Innovációs és Technlógiai Minisztérium (ITM) programja nyomán augusztus végéig tart az a diákmunkaprogram, melyen Siklós önkormányzata is részt vesz.

Az önkormányzatnál és önkormányzati inzétéményeknél két-kéthetes időtartalmban napi 6 órában áll munkába az az összesen tizenhét fő, akik három területen; turisztikai, szociális és kulturális vonalon látják el feladataikat.

Turisztikai vonalon az önkormányzat épülete előtt felállításra kerülő információs pontban elhelyezkedő diákok legfőbb feladata a városba érkezők informálása, a turisztikai célzatú szórólapok, kiadványok, térképek terjesztése, továbbá egy-egy nagyobb rendezvényen való segédkezés.

A szociális területen dolgozók a Siklósi Óvoda és Bölcsőde két intézményében vállalnak munkát, amely elsősorban a gyermekekkel, gyermek-felügyelettel kapcsolatosak. A júliusban munkát vállaló egy-egy diák a Köztársaság téri, míg az augusztusi turnus munkavállalói a Dózsa utcai óvodában kapnak napi munkafolyamatokat segítő feladatokat.

A kulturális területen dolgozók a könyvtárban, a Máriagyűdi Közösségi Házban tudnak majd munkát vállalni, ahol egy-egy fővel hétfőtől péntekig segítik a napi munkafolyamatokat.