Tűzesetek és viharkárok is adtak munkát hétvégén a tűzoltóknak


Baranya - 2022. augusztus 29.
szerző: SH/OKF

tuzoltoauto-pecs

A hétvégén összesen huszonhat riasztás érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hat tűzesetet számoltak fel, kilenc műszaki mentést hajtottak végre, míg tizenegy jelzés tévesnek minősült.

Péntek este egy szekrény mögötti konnektor gyulladt ki Pécsen egy Veres Péter utcai lakásban. A lakók a füstöt észlelve lekapcsolták az áramot, elhagyták a lakást és értesítették a katasztrófavédelmet. A pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, amely a konnektort és kis területen annak környezetét érintette. A lakók visszatérhettek otthonukba, nem sérült meg senki.

Ugyanazon az estén ismét a pécsi tűzoltókat riasztották egy Rákóczi úti lakásba, ahol tűzhelyen felejtett étel vált füstté. A tűzoltók a lakást és a lépcsőházat átszellőztették.

Két személyautó ütközött Mohács és Lánycsók között, az 57-es úton péntek este fél kilenc magasságában. Az egyikben négyen utaztak, ők nem sérültek a balesetben, de a másik kocsiban csak a sofőr ült, őt kórházba kellett szállítani. A helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Szombaton Meghibásodott és kigyulladt egy mosógép Mohácson, egy családi ház fürdőszobájában. A házban egy idős férfi él, akit a mohácsi hivatásos tűzoltók kísértek ki az épületből. A tűzoltók áramtalanították a füsttel telítődött épületet, egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd kiszellőztették azt. A bácsi visszatérhetett az otthonába.

A szombati vihar miatt öt alkalommal riasztották a megyeszékhely tűzoltóit. Pécsen a Semmelweis, a Hajnóczy, a Sport, a Tolsztoj és a Gosztonyi Gyula utcában okozott károkat az eső és az erős szél. A tűzoltóknak nagy faágakat kellett eltávolítani, melyek közül néhány autót és épületet is megrongált.

Villám csapott egy családi ház kéményébe vasárnap reggel Pécsen, a Magyarürögi úton. A pécsi hivatásos tűzoltók felmásztak a kéményhez, majd eltávolították annak veszélyes darabjait.

Kavicsos útpadkára hajtott, emiatt elvesztette uralmát járműve felett egy fiatal nő vasárnapdélelőtt az 57-es főúton, Lánycsók közelében. Az autó az oldalára borulva, az út melletti füves területen állt meg. Az autóban egyedül utazó sofőr ki tudott szállni az autóból, nem sérült meg a balesetben. A kocsit egy éppen arra járó, szabadnapos tűzoltó áramtalanította. A kiérkező mohácsi hivatásos tűzoltóknak már csak az úttestre szóródott törmeléket kellett eltávolítaniuk.

Vasárnap Kővágószőlősön, a Sajgó utcában csaptak fel a lángok egy huszonöt négyzetméteres melléképületben. A két tulajdonosok kezdte oltani a lángokat, könnyebb sérüléseket szenvedtek, mindkettőjüket kórházba szállították. A pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a korábban tyúkólként használt melléképületben keletkezett tüzet.