Új fröccsöntő üzemmel bővült a siklósi gyár


Régió - 2023. szeptember 25.
szerző: SH

bonus-kefe-riegl

A siklósi Bonus Kft. 2021-ben hetven százalékos támogatási intenzitás mellett közel 210 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP) keretén belül.

A Bonus Kft. Magyarország legnagyobb tisztítóeszköz gyártója, évente mintegy 150 millió darab szivacsot, 35 millió darab felmosófejet, 10 millió darab kendőt, 8 millió darab fém- és műanyag dörzsit gyárt és szállít ki saját szervezésben – harmadrészt külföldi országokba.

A BONUS Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési projektje című pályázatával egy dedikált fröccsöntő üzem bővítésére került sor 291 négyzetméteren. A meglévő kettő gép mellé további két fröccsöntő gép került, valamint megoldódott a fröccsöntő szerszámok szakszerű tárolása is. A beszerzett három fröccsöntő szerszámmal a szilárdtestű kézi seprű és partvis testeit tudják immáron legyártani, és a gyártósoron késztermékké formálni.

A beruházás által felépítésre került egy több mint 257 négyeztméteres területű raktárépület, mely csaknem nyolc kamionnyi alapanyag tárolására elegendő helyet nyújt, biztosítva a zavartalan alapanyagellátást és folyamatos termelést.

A kibővített üzembe egy 92 kilowattos hőszivattyút építettek be, mely a munkavállalóik komfortját növeli meleg időben. Meglévő napelemes rendszerük miatt olyan költséghatékony fűtő és hűtő megoldást kerestek, ami környezetbarát, fosszilis anyagok használata nélkül üzemel. A pályázat adta lehetőséget kihasználva dolgozók nyelvi képzésen vettek részt, továbbá vezetői- és menedzsment fejlesztés tanácsadást vettek igénybe.

A folyamatos fejlesztésekkel céljuk egy stabil piaci pozíció elérése, árbevételük növelése, valamint munkavállalóik hosszútávú megtartása.