2021. július 25. vasárnap

Új irányokat vett a város felélesztett sportkoncepciója


Régió - 2020. június 9.
szerző: SH

sportmanager

Új koncepcióval éled fel Siklós sportélete. A helyi szervezetek, egyesületek ezernél is több sportolóját, érintettjét a korábbiaknál szélesebb körben karolja fel az aktualizált cselekvési terv, melyet közvetlenül a járvány előtt fogadott el a város képviselő-testülete.

A városban elérhető tömeg- látvány- és immáron szabadidősportokat is felkaroló sportkoncepciót Katona Csaba készítette el és terjesztette a képviselő-testület elé, ami még februárban elfogadta azt. A céljai között megfogalmazott passzusokat a veszélyhelyzet jelentette korlátozások nem engedték kibontakozni, de ennek vége felé közeledtével a konkrét feladatok is körvonalazódnak.

Katona Csaba ezzel kapcsolatban elmondta: egy együttműködés keretében az önkormányzat hathatós támogatást kíván nyújtani a különböző sportcélú szervezeteknek, így segít a különböző pályázatok terén is. A vállalás alapján feladatot jelenleg épp a nemzeti tehetségprogram fiatal sportolók pályafutását egyengető pályázatai adnak, melyek megírásában, beadásában, valamint lebonyolításában vállalt szerepet az önkormányzat.

A korábbi, több mint egy évtizeddel ezelőtt lefektetett sportkoncepciótól való eltérésben a képviselő és sportvezető hangsúlyozta, hogy számos pontjában aktualizálva lett, az egyesületekkel való együttműködést szélesebb körben, több ponton valósítja meg. Első ízben lettek a sportegyesületek megszólítva, így vezetőik elképzelései mint új irányok bekerülhettek a dokumentumba.

A képviselő a járvány kapcsán leszögezte: az elmaradt versenyeken, edzéseken túl a sportolók motivációján is érződik a kényszerszünetet hatása. Közöttük is leginkább az utánpótlás az, akinél leginkább nyomot hagy, így valamennyi sportágnál okkal lehet lemorzsolódásra számítani. A város sportkoncepciójában épp ezért nagyobb figyelmet kap ez a korosztály, hiszen közép-vagy hosszútávon nem elképzelhetetlen, hogy siklósi világ- vagy olimpiai bajnokunk legyen.

Megjegyezte, olyan sportágakon átívelő, közösségteremtő kezdeményezéseket is tervbe vettek, mint a sportbál vagy egy sportválasztó nap megszervezése.