Újabb külföldi összeszerelőüzemben indul meg a munka – ezúttal Debrecenben


Gazdaság - 2021. augusztus 24.
szerző: SH

vitesco-debrecen

Sikerült megállapodni a Vitesco Technologies (VT) német autóipari céggel, hogy egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat építsenek fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani – mutatott rá a korábbi eredményre a külgazdasági és külügyminiszter.

A modern meghajtás-technológiára szakosodott cég februárban jelentette be, hogy elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyártanak majd 7000 négyzetméteren.

Szijjártó Péter keddi bejelentése szerint a 47 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 10,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, a nagyjából 7000 négyzetméteres üzem felépítésével ugyanis 450 új munkahely jön létre.

Hozzátette, a projekt értékét növeli, hogy elektromobilitási eszközök gyártására vonatkozik, márpedig aki megnyeri az autóipar új korszakát megalapozó beruházásokat, az hosszú távon tudja garantálni a nemzeti gazdaságának folyamatos növekedését.

Azt a bántóan leegyszerűsített kérdést tesszük fel, hogy mi szükséges ahhoz a következő négy hónapban, hogy december 31-én garantáltan elérjük az 5,5 százalékos növekedést. A válasz egyszerű: beruházás, beruházás és beruházás – fogalmazott.