Újabb részletek derültek ki a legendás teaszeánszról


Régió - 2024. február 27.
szerző: SH

kalapacs-birosag

Másfél éve, hogy VV Anettre, egykori reality-show szereplőre törött csontokkal találtak rá Siklós közelében, ahova kábítószerektől hallucinálva menekült.

Mint már akkor is tudni lehetett, Béres Anett barátnőjével és kollégájával, az Aleska Diamond néven futtatott Sáfrány Emesével egy teaszeánszon vett részt. A két nővel szemben azóta felfüggesztették az eljárást, de az ügy harmadik szereplőjét, a kábítószert szállító, 37 éves szentendrei nő ellen tovább folyik az eljárás.

A vádlott régebben Dél-Amerikában élt, ahonnan két éve hazatérve elhatározta, hogy kamatoztatja kint szerzett tudását. A teaszeánszait – melyeken az általa valójában ismeretlen hatású Ayahuascát adott a befizetőknek – az interneten is hirdette. Ezeket a partikat – ahogy az ügyészség fogalmazott – “egy Siklós közeli településen” végezte, természetgyógyász szakképesítés nélkül.

A homokszem 2022 júliusában került be a gépezetbe, amikor a Való Világból ismert Anett halucinálni kezdett, majd beszaladt a szőlők közé. Csak másnap bukkantak rá, több, köztük súlyos sérülést is szerzett, amit az ügyészség szerint látomásai elől való menekülés közben szerzett. Többször is megműtötték.

A hivatalos verzió szerint az őt nagy erőkkel kereső rendőrség és önkéntesek este találtak a nőre, de csak másnap reggel, egy 60 év körüli helyi két társával együtt találta meg a szőlőültetvényén, akinek a nő nyilvánosan is köszönetet mondott.

Sáfrány Emese mellett Béres Anett is eljárás indult, mivel lakhelyén is találtak drogot, köztük olyat is, ami nemrég került tiltólistára. A két résztvevő ellen felfüggesztették az eljárást, mivel vállalták, hogy elvonóra mennek, és ha ennek sikerét papíron igazolják, nem lesznek büntethetők.

Hazánkban a tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzet alkalmazása is bűncselekmény, ráadásul a szervező azzal is tisztában volt, hogy más, a rendezvényhez szükséges kellékek, anyagok beszerzése és birtoklása szintén az – emiatt ellene jelenleg is eljárás folyik.