Újabb zöld projekteket támogatott a DDC


Régió - 2023. július 5.
szerző: SH

mgydpiheno

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) támogatásából, a Zöld Megoldás-pályázat keretében az idei évben is újabb környezettudatos projektek valósultak meg Baranyában. A projektek ünnepélyes átadóját július elején tartották Görcsönyben és Máriagyűdön.

A vállalat 2011 őszén hívta életre a Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal, hogy forrást biztosítson a Váci és a Beremendi Cementgyár, valamint a pécsi kisrégió környezetében megvalósuló környezettudatos, zöld kezdeményezések támogatására.

A pályázat keretében idén júliusban két baranyai projektet avattak fel; a Görcsönyi Óvoda Óvodások kincses kertje – Jövőnk az önellátás! nevű projektet, valamint a Nők Együtt Sikeresen Egyesület  Zöld sétány elnevezésű projektjét.

A Görcsönyi Óvoda munkatársai projektük keretében magaságyásokat alakítottak ki az intézmény területén, melyeket zöldségekkel és fűszernövényekkel ültettek tele. Az elültetett növényeket a jövőben a gyerekekkel közösen gondozzák és locsolják, amellyel megtanítják számukra a természet iránti tisztelet és szeretetet. A projekt megvalósulását a DDC 1,1 millió forinttal támogatta.

A siklósi egyesület által megvalósított Zöld sétány projekttel a Tenkesalja Nyugdíjas Klub tagjait segítik hozzá a komfortosabb és élvezetesebb időskori társasági élethez Máriagyűdön. Mindezt egy zöldövezeti közösségi tér létrehozásával teszik lehetővé. A DDC 1,8 millió forint támogatást adott a projekt megvalósítására.