Újra használható Harkány legnagyobb medencéje


Harkány - 2015. július 5.
szerző: HH

Hegyi Ákos, Tiffán Zsolt és Baksai Tamás a felújított harkányi medence átadásánál 2015-ben.
Hegyi Ákos, Tiffán Zsolt és Baksai Tamás a felújított harkányi medence átadásánál 2015-ben.

Három hónap munkálatai után ünnepélyes keretek között adták át az ország egyik legnagyobb feszített víztükrű, szabadtéri medencéjét Harkányban. A Lepkét – melynek nemzeti színű szalagját csütörtök délelőtt vágták át – a hétvégén már fürdőzők töltötték meg.

Baksai Tamás polgármesterrel és a képviselő-testülettel végzett lobbitevékenység során a kormány is ráérzett arra, hogy az ország egyik legnagyobb múltú és a világ egyik legjobb vizével rendelkező fürdőjét nemzeti kötelességünk rendbe tenni – mondta Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő arra a több, mint kétszáz milliós rendkívüli segélyre utalva, melynek köszönhetően felújításra került a Lepke medence.

Az országgyűlési képviselő az összefogás szerepét kiemelve megemlítette, hogy a fejlesztés megvalósítása nem könnyű feladat. Amikor korábban a 2014-2020-as időszak EU-s forrásainak felhasználásáról volt szó, az uniós képviselők elzárkóztak mindattól, amit úgy hívnak, hogy turizmus – fogalmazott. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a felújítás üteme ne törjön meg és további fejlesztések történjenek – tette hozzá, a megoldást több lépcsős folyamatokban látva.

Baksai Tamás az országgyűlési képviselő tavaly decemberi sajtótájékoztatóján elhangzottakra emlékeztetett, amikor azt mondta: a Lepke medence felújítása az első lépés volt, ami a következő időszak stratégiáját is megalapozza. Fontos célkitűzés, hogy a téli strandfürdőzését is olyan szintre tudjuk emelni, amely hosszú távon tudja biztosítani mind a fürdő, mind a város fejlesztését – fogalmazott.

Harkány polgármestere megerősítette: egy olyan hosszú távú fejlesztési elképzeléssel és stratégiával rendelkezünk, hogy az végrehajtva egy olyan pályára állíthatja mind a várost, mind a fürdőt, ami biztosíthatja az itt dolgozók és az itt lakók jólétét.

Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vezérigazgatója a jelenlévők mellett munkatársainak is köszönetet mondva kitért rá: a testületi munkát a tervezés és előkészítés követte, majd az Aktív Kft-re várt a megvalósítás. A medence mintegy 150 millió forintból újult meg, környezete pedig péntektől tud nyolcezer embernek kényelmes körülmények között helyet adni.

A vezérigazgató részletekbe nem bocsátkozva közölte: amellett, hogy számos olyan fejlesztést terveznek, ami az ide látogatók komfortérzetét nagyban javítja, immáron konkrétumokról is tárgyalnak a városvezetéssel, és jövőre, amikor ugyanekkor ugyanitt állunk, remélhetőleg már egy üzemelő csúszdaparkot is köszönthetünk a strandfürdő területén.