2021. április 13. kedd

Újra nekimentek az európai vakcinát beadni készülő magyar oltóközpontnak


Gazdaság - 2021. március 21.
szerző: SH

covidvakcina

Eljárást indított a fővárosi kormányhivatal az ellen az egészségügyi szolgáltató ellen, amely ötezer forintért vesz fel előjegyzést a koronavírus elleni vakcinák beadására.

Azt vizsgálják, hogy a Nemzetközi Oltóközpont Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel. Továbbá vizsgálják azt is, hogy a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e.

A társasággal szemben egyszer már lezártak egy eljárást, azonban az országos oltási stratégia előrehaladtával felmerült új körülmények miatt ismét vizsgálatot tudott indítani a hatóság a céggel szemben.

A magán-egészségügyi szolgáltatónak nyilatkoznia kell arról is, hogyan és kitől kívánja megvásárolni a vakcinát, különös tekintettel arra, hogy jelenleg csak az államok képesek a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére.

Mint az előjegyzést ötezer, példaként a Pfizert említve a két adag beadását 23 ezer forintért kínáló cég közleményében leszögezi: az oltásra legalább két hónapot kell várni, mire azt kereskedelemben is be lehet majd szerezni. Azt, hogy addig a magyar kormány kiknek és milyen oltást tud majd felajánlani, megjósolni sem lehet.