Ünnepi hangulattal készül Siklós


Életmód - 2022. november 14.
szerző: SH

adventivasarmaria-2

Megkezdődtek az előkészületek, lassan az ünnepvárás időszakába lép Siklós – jelezte Riegl Gábor. A polgármester a Siklósi Híreknek elmondta, az ünnepi hangulathoz méltó módon készül a város az adventi időszakra.

Napokon belül érkezik a város karácsonyfája, ami idén is a Mária utcában lesz felállítva – mondta Siklós polgármestere. Hozzátette, az önkormányzat munkatásai ebben az évben is sok meglepetéssel készülnek; közterületi díszek, kültéri elemek sokaságát helyezik majd ki az utcákra.

A három ünnepi vasárnap alkalmával 16 órakor lesz gyertyagyújtás a Mária utcai karácsonyfánál, melyeket alkalomhoz illő műsor is kísér. Az utolsó vasárnap minden programelem a várba költözik – ismertette Riegl Gábor.

Mindenki karácsonyfájánál idén sem maradnak el az advent vasárnapi kisebb programok és az ünnepi gyertyagyújtás – mondta Mojzes Tamás. November 27-én az egyházak részvételével, december 4-én a nemzetiségi önkormányzatok vezetőivel, december 11-én pedig a helyi iskolákkal gyújtja meg Siklós a gyertyát. Az ünnepi időszak december 18-i záróakkordjának a vár ad otthont, ekkor kerül átadásra a Siklósi Gyémánt és az Év Siklósi Sportolója Díj is – részletezte az alpolgármester.

December 6-án ismét két helyszínen – először Máriagyűdön, majd a Mária utcában – találkozhatnak a kicsik a mikulással.