Útjára indult a 21. Tenkes Hadjárat


Életmód - 2021. június 25.
szerző: SH

tenkes-hadjarat-diszszemle

Péntek délután rendhagyó, rövidített hadjárat indult útjára. A résztvevők Siklósról indulva Nagyharsányt és a Tenkes Csárdát veszik célba, de a várnál is találkozni lehet majd velük.

Mint Vitéz Csizik Mihály hő. őrnagy elmondta, az idei év hadjárata rendhagyó lesz, ugyanis a lovakat egy Európa-szerte súlytó járvány miatt nélkülözni kell, így a három nap elsődleges célja a közösségépítés. A Tenkes Huszár Bandérium Hagyományőrző Egyesülethez az ország számos pontja mellett Vajdaságból is érkeztek huszárok, de a képviseltetik magukat a délegyházi betyárok is.

A pénteki díszszemlén Riegl Gábor polgármester a közéleti szerepvállalásukért mondott köszönete mellett kiemelte azt is, hogy Siklós városának rendkívül fontos a hagyományőrzők által közvetített érték. Mint ismertette, a napokban nyert Siklós egy pályázatot, mely kapcsán lehetőség nyílik értékeit bemutatni.

Szombat délelőtt fél tizenkettőkor Nagyharsányban koszorúznak, 15 órakor pedig a siklósi várnál Szentgyörgyváry Péter várkapitány köszönti a díszszemlére felsorakozó huszárokat, akik 17 órakor a Tenkes Csárdához is megérkeznek.

 A Tenkes Hadjárat díszszemléje Riegl Gáborral és Csizik Mihállyal