Vádat emeltek a felsőszentmártoni rablás ügyében


Baranya - 2022. szeptember 27.
szerző: SH

jarasbirosag

A Siklósi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik falubeli ismerősüket rabolták ki Felsőszentmártonban.

A vádirat szerint az idősebb vádlott 2021. augusztus 31-én a késő esti órákban tanúja volt társa és a sértett férfi veszekedésének és dulakodásának. Ennek során a részeg sértett a földre esett, és elejtette a telefonját is. A férfi – kihasználva a sértett védekezésre képtelen állapotát – ellopta a 45 ezer forintot érő telefont.

Két nap múlva éjjel a vádlottak az egyikük lakásán ittak. Elhatározták, hogy a férfitól még valamit ellopnak, hogy eladhassák. El is mentek hozzá, de mások is voltak nála. Ez nem akadályozta meg az egyik vádlottat abban, hogy kétszer pofon vágja, majd a földre lökve, többször is megüsse.

Ezután megint ellopott egy telefont és a cigit, valamint a hűtőből is kivett hat doboz sört. Kifele a teraszon levő televízió képernyőjét is betörte. Társa ezalatt a teraszon ülőket fenyegette, hogy maradjanak ott.

A vádlottak az ügyészség szerint a rablással 67.250 forint kárt okoztak.

A bűncselekmény közösen elkövetett rablásnak minősül, aminek a büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Az idősebb, aktívabb rablót kifosztás bűntettével és rongálás vétségével is vádolja az ügyészség, amiről a Siklósi Járásbíróság fog dönteni.