2589. január 25, vasárnap

Vádat emeltek a kisbolt rablójával szemben


Helyi hírek - 2021. január 11.
szerző: SH

rablosik

A Siklósi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás mellett csalással is vádolja azt a férfit, aki két napon belül kétszer is kirabolt egy-egy kisboltot.

Az épp harkányi címmel rendelkező 43 éves P. Cs. tavaly júliusban elhatározta, hogy kirabolja a siklósi Garai utcában lévő City Marketet. Az esti órákban többször is megjelent a bolt közelében és figyelte annak forgalmát, majd kisvártatva a tettek mezejére lépett.

A következő nap délelőttjén megjelent a bolt előtt, azonban annak nagy forgalma miatt dolgavégezetlenül távozott. Még aznap este Harkányból ellopott egy kerékpárt, amivel visszatért a kisbolthoz. Maszkban, napszemüvegben és kapucnis pulóverben bement, a nála lévő bozótvágó késsel az eladót megfenyegetve a bevételt követelte. Az eladó 180 ezer forintot adott át.

Menekülés közben P. Cs. eldobta a bozótvágó kést, ráadásul a készpénzből is több, mint 160 ezer forintot elhagyott.

Mivel az ebül szerzett vagyon jelentős részét elveszítette, elhatározta, hogy ismételten kirabol egy kisboltot. Július 17-én a kerékpárral Pécsre biciklizett hát, majd itt a belvárosban egy ázsiai csemegeüzletet rabolt ki, melynek során egy gépkarabélyhoz tartozó szuronnyal fenyegette meg a boltban dolgozó személyt.

A korábban elvesztett pénzt nem sikerült pótolni, ugyanis Pécsen csak 10 ezer forintot zsákmányolt.

Sok tervet ezt követően már nem szövögethetett, mivel elfogták.

A rablások mellett az ügyészség a férfit többrendbeli csalással is vádolja, ugyanis az elmúlt két évben festési munkálatokat vállalt Siklós környékén, amikért 60-200 ezer forintokat vett át alkalmanként. Ezeket a munkákat viszont egyáltalán nem végezte el.

A Siklósi Járási Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint többrendbeli csalás vétségével vádolja, mely bűncselekmény közül a legsúlyosabb büntetési tétele 5 – 15 évig terjedő szabadságvesztés – közölte lapunkkal is dr. Varga- Koritár György főügyész.