2022. január 22. szombat

Vádemelés – havi félmilliót kerestek tini barátnőik futtatásával


Baranya - 2020. december 2.
szerző: SH

lanyfekszik

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik barátnőik prostitúciós tevékenységéből szereztek pénzt.

A két 20 éves vádlott 15 és 16 éves barátnőikkel 2019 augusztusában elhatározták, hogy a lányok prostitúciós tevékenységéből jutnak jövedelemhez. A két vádlott barátnőjükről fényképeket készített, majd azokkal internetes szex-társkereső oldalakon regisztrálták őket.

A hirdetések megjelenését követően az érdeklődők hívását vagy a lányok, vagy a vádlottak fogadták és beszélték le a jelentkezőkkel a találkozót. Amennyiben a lányok a szolgáltatásukat más helyen nyújtották, úgy az utaztatást, a szállítást a vádlottak végezték.

Kezdetben a szexuális szolgáltatást a lányok lakóhelyükön végezték, a későbbiekben azonban Pécsre, albérletbe költöztek a több jelentkező és nagyobb bevétel reményében.
A szexuális szolgáltatás szervezése során a két férfi a lányokat utasításokkal látta el, többek között arra vonatkozóan, hogy milyen jellegű szolgáltatást nyújtsanak, az mennyi ideig tartson, illetve kitől mennyi összeget kérjenek.

A vádlottak barátnőik ezen tevékenységével havi 400-600 ezer forintot kerestek.

A vádlottak cselekménye az 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, büntetési tétele 2–8 évig terjedő szabadságvesztés – közölte dr. Varga- Koritár György főügyész.