Vádemelés Siklóson – gyerekeivel zsarolta a nőt


Baranya - 2023. október 4.
szerző: SH

siklosi-ugyeszseg

A Siklósi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki börtönből való szabadulása után volt élettársát és gyermekeit féltékenységből fogva tartotta.

A vád szerint a férfi és a nő több mint 11 évig éltek élettársi kapcsolatban, mely kapcsolatból öt közös gyermekük született. Már kapcsolatuk fennállása alatt is többször bántalmazta a férfi élettársát.

A férfi 2018-ban börtönbe került, ekkor a nő gyermekeivel együtt elköltözött és megszakította vele a kapcsolatot. A vádlott 2021-ben szabadult, de a nő három év alatt új pasihoz költözött. 2022 nyarán a románc véget ért, majd a volt élettársával megállapodtak abban, hogy a gyermekeikre miatt újra összebútoroznak. Ez sem tartott tovább pár hétnél, és a nő ismételten elköltözött a gyerekekkel.

A férfi ezt nem tudta feldolgozni, ezért egy június végi hajnalon megjelent a nő lakásánál, majd az alvó nőt és a gyermekeket felébresztve egy késsel fenyegetőzött, hogy amennyiben nem utazik el vele, úgy mindenkit megöl. Még egy marék hajat is letépett a nő fejéről, aki megijedve egy pesti munkásszállóra költözött vele.

A férfi folyamatosan azzal zsarolta a nőt, hogy elveszi a gyerekeit, aki csak vele, illetve úgy hagyhatta el a lakást, hogy ha gyermekei közül valamelyik vele maradt.

Július elején azonban a nőnek elege lett ebből, és azt hazudva az élettársának, hogy boltba megy, besétált a sztorival feljelentést tenni a rendőrségre.

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás, a történet folytatását pedig rácsok mögött várja, mert időközben másért is lecsukták.