2021. június 12. szombat

Változás jön hétvégén, kelleni fog az esernyő is


Régió - 2021. június 4.
szerző: SH

siklosi-var-felhok-1

A hétvége is nyárias, meleg idővel indul, ami csak az utolsó nap délutánján romlik el – ígéri a Meteo Mecsek csapata rövidtávú előrejelzésében.

Szombaton a péntekihez hasonló, többnyire napos, száraz idő lesz, időnként megélénkülhet a délies szél. A délutáni gomolyfelhőképződésből csak elvétve lehet futó zápor. A reggeli minimum 11-13, nappali maximum 25-27 fok közt alakul.

Siklós környékén sok napsütésre lehet számítani, a szél csak időnként élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban 12, délután 27 fok közelében várható.

Vasárnap a reggeli órákra fátyolfelhők érkeznek, így hajnalban viszonylag enyhe idő lesz, 14-15 fokig csökken csak a hőmérséklet. Délelőtt folytatódik a napos-fátyolfelhős időjárás, majd erőteljes gomolyfelhőképződés indul meg, amelyekből délutánra néhány helyen záporok, zivatarok alakulnak ki. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 25-27 fokot. Estére kissé csökken a csapadékhajlam, de továbbra is lehetnek záporok, zivatarok. A szél általában mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős lökések is előfordulhatnak.

Siklós térségében eleinte napos és fátyolfelhős idő lesz, majd megnövekszik a gomolyfelhőzet és záporokra, zivatarokra is számítani kell. A hőmérséklet a reggeli órákban 15 fok körül alakul, délután 27 fok várható. Este kisebb eséllyel, de továbbra is lehetnek záporok, zivatarok. Zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödhet.