Változtassunk együtt!


Helyi hírek - 2021. szeptember 27.
szerző: |X|

klimakorte

Nem zárultak le még a klímaérzékenyítő rendezvények, néhány programra szeretnénk hívni a Tisztelt Lakosságot.

A nyáron több alkalommal ismerkedhettek a lakosok a klímaváltozás kihívásaival szemléletformáló rendezvények során a KEHOP-1.2.1-18-2018-00100 azonosítószámú, „Siklósi helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” megnevezésű projekt keretében. Az ősz folyamán, október 7-én a könyvtárba invitáljuk az érdeklődőket kiemelt eseményre: A víz jövője: Megoldások a vízválságra című filmet nézhetik meg az érdeklődők a fenntartható vízgazdálkodás jövőjéről. A film a legújabb technológiákat, megoldásokat ismerteti az ivóvíz kapcsán. A filmet követően szakértővel való beszélgetés keretében nyílik lehetőség tovább mélyíteni az ismereteket.

A nyár végén és az ősszel ezen kívül is zajlottak, zajlanak klímaérzékenyítő rendezvények, amelyek során a fiatalabb generáció, illetve a helyi szereplők szemléletformálása történik.

• Interaktív tájékoztató előadásokon, izgalmas workshopokon vehettek részt a siklósi iskola- és óvodapedagógusok, valamint a szociális területen dolgozók. A workshopokon módszertani eszközöket és ötleteket kaptak a résztvevők az óvodás- és iskoláskorúak élmény-alapú szemléletformálásához az éghajlatváltozás témája kapcsán, illetve az energiaszegénységben élők és a hátrányos helyzetűek felkészítésére az energia-kiadások csökkentése érdekében.

• Még az ősz folyamán az önkormányzati munkatársak számára is tartunk tréninget, ahol az éghajlatváltozás, kibocsátás csökkentés és alkalmazkodás jelentősége kerül a középpontba, hogy a megoldási lehetőségeket minél hatékonyabban tudják közvetíteni a lakosság felé.

• Az önkormányzat vezetői és dolgozói jó gyakorlatok elsajátítása céljából ellátogatnak Alsómocsoládra, ahol városunkban is hasznosítható megoldásokat tekinthetnek meg.

• A középiskolásokat filmklubokon láttuk vendégül, ahol egy izgalmas katasztrófafilm megtekintése után beszélgethettek a klímaváltozás helyi hatásairól, az arra való felkészülés lehetőségeiről.

• Az általános iskolások számára többhetes éghajlatvédelmi szakkört szervezünk a környezettudatosság témakörében.

Siklós Város Önkormányzata