2021. április 13. kedd

Váratlan fordulat – mégsem mérgezés végzett a rendőrkutyákkal


Baranya - 2021. február 13.
szerző: SH

illusztráció - gondos gazda itatja a kutyáját a hőségben
illusztráció - gondos gazda itatja a kutyáját a hőségben

Az állatok a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el – közölte sajtómegkeresés után a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértők egybehangzó véleményét a rendőrség.

A mohácsi rendőrséghez közeli udvari határátkelő parkolójában találta gazdájuk holtan a három rendőrkutyát, Émont, Lockyt és Cinkost. Akkor minden jel arra utalt, hogy megmérgezték őket, a Pécsi Rendőrkapitányság pedig ismeretlen tettes ellen állatkínzás miatt indított nyomozást.

A nyomozás során beszerzett két különböző toxikológiai szakértői vélemény alapján az állatok halálát nem mérgezés okozta, a kutyák a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el – szögezte le a vizsgálatok eredményét a rendőrség.

Sajtóinformációk szerint először Erika irodai munkája miatt maradt távol a gondjaira bízott kutyáktól, a mostani verzió már arról szól, hogy gazdájukat arra utasították, hogy távolabb, a feltorlódott autóknál lássa el feladatát. Állítólag az ajtó is nyitva maradt.

Az ügyet a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja tovább, aki eldönti, hogy ki hibázott, amiért a csomagtartóban hőgutát kapott és elpusztult három kutya.