Várják a javaslatokat A nemzet tehetségeiért díjra


Itthon - 2024. február 27.
szerző: SH

iskolakonyv

Március 5-ig várják a jelöléseket a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjra, amelyek fő célja, hogy megbecsülje a fiatalok tehetséggondozása iránt elkötelezett szakembereket.

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjra olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői jelölhetők, akik oktatják, nevelik, támogatják a fiatal tehetségeket, legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak, és a munkaköri feladataikon túl is szerepet vállalnak a tehetséggondozásban.

A jelöléseket három kategóriában – Kiváló tehetséggondozó, Kiváló tehetségfejlesztő és Kiváló tehetségsegítő – várják a pályázat oldalán.

A 2013-ban alapított díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis Jótól jót tanulni latin közmondásból származik. Az elismerést, amely mellé 400 ezer forint jár, eddig több mint ezer pedagógus vehette át.