Visszakozott a posta, három pécsi fiókot újra kinyitnak


Baranya - 2022. december 22.
szerző: MTI

villanyposta

Rövidesen három, korábban bezárt postahivatal nyit újra a pécsi helyhatóság kezdeményezésére és anyagi támogatásával a baranyai megyeszékhelyen.

A keleti városrészben lévő Puskin téri, a lakótelepekkel tarkított déli városrészben lévő Illyés Gyula utcai, valamint a keleti külső városrészben található pécs-hirdi postahivatal újranyitását és másfél éven át tartó üzemeltetését a szolgáltató és az önkormányzat közös finanszírozásában, összesen 81 millió forintos városi támogatás mellett valósítják meg a jövőben.

Az országszerte fiókokat bezáró posta spórolni akart, de az intézkedés hatására vesztett a vele kapcsolatos egyébként is vitatható elégedettségből. Több, a lakosság érdekét szem előtt tartó önkormányzat támogatást biztosított, többnyire a bérleti vagy üzemeltetési díjak tekintetében.

A Magyar Posta korábban 18 pécsi postahivatalból tízet bezárt. Az önkormányzat vezetése ezt követően kezdett egyeztetést a társasággal. A pécsi városvezetés egy további postahivatal újranyitásának és üzemeltetésének feltételeit segítene megteremteni, de erről még nem állapodott meg az önkormányzat a Magyar Postával.