2067. május 22, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Janasov Milán nyerte el a Siklósi Gyémánt Díjat


Helyi hírek - 2014. december 21.
szerző: KT

Siklósi gyémántok

Siklós képviselő-testülete Janasov Milánnak ítélte az idei Siklósi Gyémánt Díjat, amit pénteken ünnepélyes keretek között adtak át az Őrsi Ferenc Művelődési Központban.

Siklós lakossága tett javaslatokat, hogy kik azok a most már nem csak középiskolát, hanem egyetemet végzett vagy főiskolára járó siklósiak, akik 2014-ben méltóak a minden évben átadásra kerülő, nem csak szimbólum, hanem az eszmei, a tartalmi és a lelki értéket is hordozó Siklósi Gyémánt Díjra. Az elismerést második alkalommal adták át.

A döntés súlya nagy teher, mert egy város adja – mondta dr. Marenics János polgármester a siklósiak ajánlása alapján a képviselő-testület által Janasov Milánnak ítélt díj átadásakor.

A siklósi fiatalember az ELTE Természettudományi Karának fizika szakán végzett, jelenleg a biofizikus mesterképzésén vesz részt. Tanulmányai és tudományos munkássága során elnyert Campus- és köztársasági ösztöndíjakat, de nemzetközi versenyeken elért helyezései is bizonyítják felkészültségét, motiváltságát. Munkásságát több szaktekintély is méltatja.