2020. február 17, hétfő

Katonákat vezényelnek Siklósra


Régió - 2019. július 31.
szerző: SH

honvedkarjelveny

Honvédekkel egészítik ki a siklósi rendőri állományt – értesültünk. A tárca megerősítette az információt, de további részleteket egyelőre nem árult el.

Mint megtudtuk, az egyik központi szállodában elszállásolásra kerülő egyenruhások elsősorban határőrizeti feladatokat fognak kapni. A koncepció szerint az időszakosan létszámhiánnyal küzdő rendőrség állományát egészítik ki.

A honvédelmi állomány határra vezénylése nem példa nélküli, a szerb-magyar határon már idén is alkalmaztak hasonló megoldást. Akkor azt, hogy száz távozó rendőr helyére kétszáz katonát küldtek azzal magyarázták, hogy a statisztika szerint nő a migrációs nyomás, valamint új ötleteik vannak a módszereiben változó embercsempészet ellen.

Kerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk, az intézkedés kapcsolatban van-e szabadságolások miatt jelentkező vagy általános létszámhiánnyal, esetleg más okra vezethető-e vissza a korábbi példában jelentős létszámemeléssel is járó intézkedés. Válaszukkal nem kívántak a siklósiak elé kiállni, ezért közvetlenül a belügyi valamint a honvédelmi tárcához fordultunk. Válaszukat oldalunkon tesszük közzé.