2018. november 14, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Tényleg Simicska lenne a nevető harmadik?


2017. november 29.
szerző: SH

simicskaplakat

Simicska Lajos tehetségtelen senkinek nevezte Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert az RTL Híradójának adott interjúban. Mint mondta, az is marad, akárhány milliárdot is írnak a nevére. Kiderült az is, hogy bosszantja a hazug és álságos kampány, ezért fújta rá sorosellenes plakátokra Orbán egy geci feliratot.

Az egykori APEH-elnök azért veszett össze Orbán Viktorral, mert szerinte a miniszterelnök despotikus diktatúrát épít. Ez a szövetség megbomlott, amikor úgy éreztem, hogy ő véglegesen elárulta azokat az értékeket és célokat, amiket kitűztünk magunk elé – fogalmazott a kereskedelmi televízióban. Mi volt a felelősségem? Az, hogy részt vettem benne. Az, hogy támogattam és segítettem, és nem ismertem fel időben – jelentette ki.

A hátfordítás G-napként elhíresült szakításakor szállóigévé vált szavakat azóta is rendszeresen fújja fel különböző – többnyire saját tulajdonában lévő – felületekre, rendszerint előttük fényképezkedve.

Mint utalt rá, nincs semmi a kezében, amivel megdönthetné Orbán rendszerét, de azt bedobni öngyilkosság is lenne. Nagyon úgy tűnik, az utolsó valódi országos sajtót is érdekeltségében tudó Simicska hátradőlve nézi a politikai csatározást, amivel nem igazán tudnak mit kezdeni: a kormánypárt nem talál fogást rajta, az ellenzék pedig élvezi a függetlenség adta lehetőségeket.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szerint Simicska Lajos orvosi eset, és nem kellene vele foglalkozni. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke jól összeszedetten ám kitérő választ adott, amikor azt közölte: egy reménytelen helyzetben lévő kétségbeesett ember nyilatkozatát nem kívánjuk kommentálni.