2018. december 13, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Újabb sablonhatározat jöhet – most Soros a közös ellenség


2018. január 12.
szerző: SH

szitakonf

Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben címmel tartottak konferenciát Budapesten. A rendezvényen csaknem tízen szólaltak fel, főként Fidesz-KDNP-s városvezetők, felszólítva saját kormányukat, tegyen rendet az önkormányzatok háza táján migránskérdésben.

Szita Károly Kaposvár fideszes polgármestere és a szervező, Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke már nyitóbeszédében a dolgok közepébe csapott, amikor jelezte: a tanácskozás végén felhívást akarnak elfogadni, amelyben felkérik a kormányt: ha kell, törvényekkel és jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen, mert a migránsok betelepítése komoly fenyegetést jelent a magyar településekre. Hangsúlyozta: az önkormányzatoktól azt kérik, hogy a helyi képviselő-testületek határozatban álljanak ki a Soros-terv és az illegális bevándorlók betelepítése ellen, valamint utasítsák el a migrációt szervező irodák nyitását.

Legutóbb 2016 februárjában fogadott el a magyar települések önkormányzatainak döntő többsége egy teljesen egybehangzó határozatot, mely szerint elutasítják a kötelező betelepítés kvótáját. A kormány később ezzel a persze teljesen spontán és nyilvánvaló egységgel magyarázta a Brüsszel elleni megállítókampányát.

Fotó: Bruzák Noémi, MTI

Fotók: Bruzák Noémi, MTI