2172. május 22, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Volt táncsicsos diákok meséltek munkájukról


Életmód - 2017. november 1.
szerző: SH

realosok

A gimnáziumban érettségiző mérnökök, informatikusok, biológusok, vegyészek, orvosok, gyógyszerészek kaptak meghívást a Táncsics Mihály Gimnázium reál diplomások találkozójára, hogy megjelenésükkel is példát állítsanak a mostani diákok elé.

A közelmúltban megrendezett találkozón a Táncsics gimnázium korábbi tanulói közül többen meséltek pályaválasztásukról, tanulmányaikról, jelenlegi tudományos munkájukról.

A szervező, Uracsné Beck Etelka, a gimnázium matematika-fizika szakos tanára tisztában volt azzal, hogy a meghívottakkal nem lesz egyszerű időpontot egyeztetni, ennek ellenére többen, a Bonnban elméleti fizikával foglalkozó dr. Pittler Ferenc, a Svájcban kutatóorvos ként tevékenykedő dr. Fishi Viktória, a jelenleg Németországban élő és dolgozó építész, Holczer Eszter, valamint a Székesfehérváron építőmérnöki feladatot ellátó Olajos Dávid küldte el üdvözlő sorait a találkozón megjelent, érdeklődő gimnazistáknak és tanáraiknak.

Tanulmányairól és munkájáról személyesen beszélt dr. Herendi Eszter, a Pécsi Tudományegyetem Onkoterápiás Intézetének orvosa, dr. Puskás Márton, a Mohácsi Városi Kórház bőrgyógyásza, és dr. Hollósvölgyi Andrea gyógyszerész. Mindhárman kiemelték, hogy későbbi tanulmányaikhoz jó alapokat kaptak a siklósi gimnáziumban.

Az est meghatározó és izgalmas pillanatai közé tartozott a Skype kapcsolás, melynek eredményeként interaktív kapcsolat alakult ki dr. Régert Tamással, a Brüsszeli Karman Intézet kutatójával, és a Floridában posztdoktorija kapcsán kutató munkát végző Képíró Miklós, biokémikussal.

A diákok érdeklődve hallgatták Balogh Gergőt, a Szegedi József Attila Tudományegyetem doktorandusz képzésében részt vevő informatikus- szoftverprogramozót és Jager Andort a PTE Műszaki-informatika karának harmadik évfolyamos villamosmérnök hallgatóját is.