3357. január 25, kedd

Négyből négy – nagyot ment a Siklossy Pálinka az ország legrangosabb versenyén


Régió - 2020. november 24.
szerző: SH

Díjat nyertek a Siklossy Pálinka Manufaktúra pálinkái

Az ország legrangosabb versenyén nyert díjakat a Siklossy Pálinka Manufaktúra: a kínálat mind a négy reflektorfénybe állított mintáját éremmel és oklevéllel jutalmazták.

A budapesti Corinthia Hotelben rendezett díjátadó gáláján a Pálinka Nemzeti Tanács 2020. évi Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyén a 2019 Siklossy Kajszibarack pálinka és a 2019 Siklossy Irsai Olivér pálinka ezüstérmet, a 2019 Siklossy Meggy pálinka valamint a 2019 Siklossy Vilmoskörte pálinka bronzérmet nyert el.

Már a versenyre való bejutást is kemény feltételekhez kötik, a pálinkafőző éves eladott mennyiségének függvényében beadható nevezés után pedig szigorú laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá a mintákat.

A 48 pálinkafőző mintegy négyszáz italát felsorakoztató versenyen válogatott zsűri bírálta el a mintákat – ismertette Perzsa Gábor. A manufaktúra munkatársa megjegyezte: négy megmérettetett italukból mind a négy okleveles minősítést kapott, a versenyen szerzett tapasztalataikat pedig a gyümölcs feldolgozásától az ital polcokra kerüléséig számos téren szeretnék kamatoztatni.

Az üzem jelenleg hét saját terméket állít elő, de a portfólió bővül, így hamarosan a nyolcadik prémium minőségű pálinka is a polcokra kerül – tette hozzá Daróczi Balázs. Mint a főzde tulajdonosa rámutatott, ezek a térség szinte valamennyi vendéglátóhelyiségének kínálatában szerepelnek.

Siklossy Pálinka Manufaktúra díjnyertes termékei