Hárman haltak bele a pálinkafőzésbe
illusztráció
Hárman meghaltak egy szekszárdi tanyán pálinkafőzés közben. Az áldozatok pálinkafőzés közben vesztették életüket, valószínűleg túl korán ittak a párlatból, a magas metilalkohol-tartalom miatt mérgezést szenvedtek.
A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, a tűzoltók három holttestet hoztak ki egy Cinka-dűlőben található épületből. A rendőrség annyit közölte, hogy egy 50, egy 60, és egy 70 éves férfi vesztette életét. Az esetet közigazgatási eljárásban vizsgálják, tehát nincs gyilkosságra utaló jel.
Az otthoni pálinkafőzés komoly veszélyeket rejt. A hibás eljárás vagy az edények rosszul megválasztott anyaga egyaránt vezethet rossz minőségű párlathoz, komoly mérgezésekhez.